maandag 16 februari 2009

visitekaartje 2.0

Bij Bibliotheek Midden-Brabant heeft vandaag een tweede groep 23 dingen-deelnemers hun digitale ontdekkingsreis afgerond. Als verrassing ontvingen zij een nieuw ding: een digitaal visitekaartje!

Dit visitekaartje 2.0, oftewel de poken, heeft het nieuws diverse malen gehaald.

Ook is er al veel over geblogd en getwitterd (zie: Netvibes-overzicht Do you poken).

Of poken al dan niet een hype wordt (of gehypet wordt), vind ik persoonlijk niet zo interessant. Wat ik er aardig aan vind, is vooral het gebruiksgemak. Geen gedoe meer met het uitwisselen van contactgegevens maar gewoon even poken.

De gegevens van je digitale visitekaartje zijn naar eigen inzicht in te vullen en je kunt deze gegevens eenvoudig wijzigen, aanvullen of verwijderen. Je connecties kunnen direct doorlinken naar mail, website, weblog of digitale profielen die jij aan je kaartje hebt toegevoegd.

Een poken kan direct gebruikt worden, ook als je nog geen digitaal visitekaartje hebt aangemaakt. De pokens wisselen enkel informatie uit waarmee je later - na aanmelding - de visitekaartjes kunt activeren.

Om een digitaal visitekaartje te maken, meld je je poken aan bij Do you poken.com. Dat doe je door de USB-stick met je computer te verbinden en een account aan te maken. Daarna kun je aan de slag met je visitekaartje.

11 opmerkingen:

Gerry zei

Keileuke gadget die Poken: net heel enthousiast geprobeerd om mijn nieuwe vrienden te bekijken op Poken, maar na het aanmaken van een account blijft de site aangeven dat ik geen Poken beschikbaar heb, terwijl deze toch echt in de usb-poort zit.... wat doe ik fout??

Annemiek zei

Ja leuk ding he, kan je wel vertellen dat mijn nieuwe vrienden nog niets gedaan hadden met hun speeltje.
Maar goed ik had het zelfde probleem als jij op een pc met vista. Daarna op een pc met xp geinstalleerd en geen enkel probleem. Succes, zie ik je binnenkort bij mijn vrienden:)

supertrol zei

Geen probleem met Vista hier. Account gemaakt, kaartje bewerkt dus laat die vrienden maar komen.
Leuk ding!

@Gerry, andere USB poort of andere PC proberen?

m@rlies zei

@Gerry: geen idee wat je fout doet... bij mij doet ie 't gewoon. Zullen we er 'ns samen naar kijken?

@Annemiek: ??? ik heb geen probleem gehad. Bedoel je Gerry?

@ Supertrol: hebben wij met elkaar gepokend???

Gerry zei

Ik weet nu wat er mis is gegaan: ik had eerst een account aangemaakt en toen pas de Poken in de usb-poort gestopt.... tja, toen werd deze dus niet herkend. Dus eerst het bestaande account verwijderd, de poken in de usb-poort gestopt en daarna via die link een nieuw account aangemaakt. Toen zag ik al mijn "vrienden" in beeld. Het is nu dus opgelost, allemaal bedankt voor het meedenken!!

@Marlies, geef jij dit door aan de anderen die problemen hebben? Wellicht helpt deze oplossing ook bij hen.

Gerry zei

Oh ja, nog even iets: ik heb geprobeerd om het logo van BMB als achtergrond te uploaden, maar het komt er niet mooi op. Is het een idee om dit centraal te maken? Misschien willen meer collega's dit gebruiken...

m@rlies zei

@gerry: die mail is vanmiddag al de deur uitgegaan en nu met jouw reactie op mijn blogpost komt dat helemaal goed ;-)
Enne... ik ben niet zo'n voorstander van een ge├╝niformeerd visitekaartje 2.0. Gewoon pimpen naar eigen inzicht, lijkt mij.

Duul zei

Hoi Bieblies!
Ik zag de Poken gisteren voor het eerst in mijn leven omdat Rob die liet zien. Leuk idee om te geven als afsluiting van de 23 dingen!
Of het nou echt iets toevoegt... of ben ik nu te 1.0-lerig :-)

m@rlies zei

@duul: te 1.0-erig? Tja, wat voegt een papieren visitekaartje toe? Met deze digitale variant weet je elkaar in ieder geval sneller, makkelijker en op meerdere 'plaatsen' te vinden.

kwek zei

Ha! Ja, ik wist het nog, had het netjes stil gehouden. Wordt er flink gepoked in de bieb nu?

m@rlies zei

Ja, 't is 'n verrassing gebleven (niemand heeft 't doorgekwekt;-)
Enne... wil je meepoken?