zondag 18 januari 2009

thing 35


Tot nu toe heb ik de volgorde van de masterlist of things aangehouden maar deze keer sla ik twee things over.

Thing 35: Mini or Micro Blogging, en dan met name Twitter, was 14 januari een topic bij Een vandaag: Barack Obama, Maxime Verhagen, iedereen Twittert!

Reden genoeg om dit ding even met voorrang te bekijken.Hoe interessant kan het zijn om anderen op de hoogte te houden van je bezigheden? Maar als je dan dit leest...


One of the most instantly iconic photographs of Thursday's miracle on the Hudson was first seen by tens of thousands on the micro-blogging site Twitter, taken via iPhone by Janis Krums. It's an incredible photo, the first close-up image of the US Airways plane that plunged into the Hudson River, posted on what is truly a breakthrough means of distribution. Bron: NY Daily News

Een tweet met wereldnieuws dus!Passief ben ik Twitter al een poosje aan het verkennen. Of ik ook actief zal gaan twitteren (dwz in max. 140 characters laten weten waar ik mee bezig ben), daar ben ik nog niet uit.

BTW: Op de Twitterborrel.ning lees ik over... 'n Tilburgs b├Ękske!

4 opmerkingen:

C.F. zei

Interessant bericht! Ik heb ook een twitteraccount, maar weet eigenlijk niet goed wat ik ermee aan moet. Nu heb ik weer iets meer duidelijkheid en ik heb me aangemeld bij de een-vandaagtwitter om eens te kijken of ik daar wat aan heb. Ik betwijfel of ik een fanatiek twitteraar zal worden, maar wil wel graag weten wat het is. En wie weet word ik nog enthousiast!

Jeanne zei

Ha Marlies,

Wat vind je ervan als ik bij ding 60 begin?? (grapje).

Knap hoor, zo in je uppie ..

m@rlies zei

@cee-ef: m'n blogposts worden nu automatisch via twitterfeed getwitterd. Best handig!

@Jeanne: thing 60 is toevallig ook ding 19 dus... wellicht heb je al een Facebook-account aangemaakt ;-)

Enne... knap? Valt best mee als curiosity je drijfveer is to know new things

C.F. zei

Ja, ik zie ze nu voorbij komen! Handig en snel inderdaad. Voorlopig twitter ik nog passief...