zondag 11 januari 2009

thing 32 (joins the deadpool now)

Op de masterlist van Learning 2.1 is mijn volgende ding Thing 32: Online File Storage with Omnidrive maar de URL van Omnidrive linkt door naar... een financiƫle service!? Wat is hier aan de hand?

In augustus 2007 was Omnidrive nog een van de 10 Must Have Online Office Apps!
Enkele maanden vraagt men zich af of Omnidrive Heading for Deadpool? En in mei 2008 is het doek definitief gevallen. De website van Omnidrive is vanished en het bedrijf deadpooled!

Maar wat gebeurt er dan met je online bewaarde bestanden?

5 opmerkingen:

23 Dingen zei

Pfew, irritant he! Ik heb dat ook al eens meegemaakt. En die files die ik bij die service had staan zijn dus foetsie. Nooit reactie op een mail gezien.
Hou dus toch altijd een backup op je eigen pc/external en nooit gevoelige info online opslaan.
Voor 23dingen gebruik ik box.net (zie bijv. bij de Over-tekst. Bevalt goed vanwege de makkelijke downloadmogelijheid voor gebruikers.

m@rlies zei

Het lijkt me inderdaad een rare ervaring als zo'n dienst zomaar verdwenen blijkt te zijn.
Maar box.net is een goed alternatief dus!

C.F. zei

Box.net heb ik al eerder voorbij zien komen.... kan iemand me in een paar woorden de meerwaarde/het verschil met googledocs vertellen? Of moet ik dit wiel ook zelf uitvinden ;-)?

m@rlies zei

@CF: wielen opnieuw uitvinden lijkt me niet nodig. Klik maar 'ns op deze blogpost van ZB digitaal.

23 Dingen zei

@ CF. Ik gebruik Box.net bijvoorbeeld hier, eerste alinea.
Ik zet het daar bij Box.net neer, zodat het downloaden mij geen dataverkeer kost (dus $$$). Met Google docs heeft het niets te maken. Ik zet daar dus alleen documenten neer, bestanden, waar anderen iets mee kunnen doen. Ze kunnen het niet terug uploaden.