vrijdag 26 september 2008

BMB 2.0..."het gaat niet vanzelf"

Sinds 23 dingen is voor Bibliotheek Midden-Brabant (BMB) web 2.0 geen onbekend begrip meer. Steeds meer medewerkers ontdekken de handige web 2.0-tools. Favoriet bij het delen van informatie zijn blogs, wiki's en Googledocs.
Een aantal van deze initiatieven zijn 'zichtbaar' (zie: - BMB-blogs - in de sidebar) maar de meeste experimenten vinden (nog) plaats in besloten kringen.

Web 2.0 biedt echter onbegrensde mogelijkheden en ik nodig mijn collega's (en iedereen die wil meedoen) graag uit om BMB 2.0 mee vorm te geven.

En hoe dan?Ter inspiratie: de presentatie van Rob (tijdens symposium "De bibliotheek als synergetische partner in de wijk")
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: bibliotheek 2.0)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het idee om met mensen van het Regionaal Archief Tilburg en het archief van Turnhout te gaan sparren rond web 2.0 lijkt me een prima idee. Alleen de tijd...!!!

m@rlies zei

Tja, tijd... Da's inderdaad ook een punt van aandacht.
De reactie van Gerard op ding 22 ("De klant, dat ben je als medewerker zelf voor een deel ook natuurlijk. Je bent in dienst van een organisatie, waarin je zo goed mogelijk gefaciliteerd zou moeten worden om de klant weer optimaal te kunnen bedienen. Het is dus niet alleen librarian 2.0, maar ook library director 2.0!") geeft hier een aardig antwoord op. Het gaat immers niet vanzelf!