zaterdag 13 september 2008

exploring the web

Op verzoek van WoW! Wouter over het Web: Wat kan ik over jouw! blog vertellen tijdens de OCN? een post over mijn blogervaringen.

Voor mij is bloggen (nog) geen tweede huid. En ik heb ook geen mooie lijstjes zoals blogger zonder haast. BiebLies WebLog is gestart als 23 dingen-blog, maar er valt op het web nog zoveel meer te verkennen ... ontdekken ... spelen! Learning 2.1 was voor mij dan ook een logische vervolgstap na 23 dingen.

Aanvankelijk meende ik dat de reikwijdte van mijn blog beperkt bleef tot de 23 dingen-deelnemers van Bibliotheek Midden-Brabant. Al spoedig bleek dat ook anderen (zowel binnen als buiten de organisatie) meelazen. Dat vernam ik echter niet via mijn blog maar vooral mondeling. De reacties op mijn blog kwamen hoofdzakelijk van 'ervaren' bloggers. (Heel herkenbaar hoor! Ook ik lees veel meer blogs dan dat ik reacties achterlaat.)
Sinds ik een aantal van de 17 tips voor beginnende bloggers in de praktijk gebracht heb, is mijn blog 'zichtbaarder' geworden op het web. Waarschijnlijk kom ik daarom ook voor op Wouters lijst.

"De groei en ontwikkeling van de Nederlands(-talige) biblioblogosphere" gaat echter grotendeels voorbij aan mijn minder digitaalvaardige collega's, die zich nog op de traditionele wijze (laten) informeren. Ontstaat hier een digitale kloof?

En... hoe zit het met de keerzijde van onze bloeiende biblioblogosphere-medaille: Hoeveel blogs kun je eigenlijk bijhouden?

2 opmerkingen:

Wow!ter zei

Ik ben echt ontzettend blij met de post. 23 dingen en dan participeren en continueren. Hulde!

Dymphie zei

Goede vragen m@rlies!