zondag 9 november 2008

slimmer samenwerken
BMB organiseerde 5 november jl. een personeelscafé voor grenzeloze inspiratie met lifehacker Martijn Aslander als spreker.

Life hacken gaat vooral over slimmer werken: "meer doen in minder tijd met minder stress, zodat je slim kunt bewegen in de informatie- en netwerksamenleving".

Slimmer samenwerken
Het hiërarchisch model als organisatievorm heeft zijn langste tijd gehad, aldus Aslander. De informatietechnologie stelt ons in staat dingen te doen die vroeger onmogelijk waren. Door het social web is er een nieuwe vorm van samenwerking ontstaan. Hét bewijs van de dag: Obama's overwinning!

Met het gedachtegoed van de Amerikaanse marketing & innovatie goeroe Seth Godin maakte Aslander zijn verhaal compleet. Godin schreef ondermeer het e-book Flipping the Funnel: draai de trechter en "Give Your Fans the Power to Speak Up"!

How To Flip The Sales Funnel?

7 opmerkingen:

C.F. zei

Goed weergegeven (in een notedop)!

m@rlies zei

Inderdaad in een nutshell!
Jan Tweepuntnul schreef een uitgebreidere post over slimmer werken: Bibliothecaris 2.0 als 'Lifehacker'

Gerard Bierens zei

Ben dan wel geen personeel van BMB, maar je had me best mogen uitnodigen voor deze bijeenkomst. Ik kan me goed vinden in veel van de lifehacking-tips, en had Martijn graag eens hierover horen spreken.

m@rlies zei

Als Jeanne dat geweten had, dan had ze je graag uitgenodigd!

En wat mij betreft mag Martijn zijn verhaal over slimmer samenwerken een volgende keer komen afmaken, dus...

Jeanne zei

Beste Gerard,
Ik heb je uitgenodigd, samen met Rob. Rob kon niet ivm zijn verjaardag ... of was jij ook uitgenodigd voor zijn feestje??
Groetjes, Music*

Gerard Bierens zei

Hoi Jeanne,

wat jammer, die uitnodiging heeft mij waarschijnlijk nooit bereikt. Ik kan ook niets terugvinden in mijn mailbox, maar geheel volgens de Getting Things Done methode gooi ik die tegenwoordig ook regelmatig helemaal leeg. Volgende keer beter :)

Jeanne zei

Hoi Gerard,

Toch nog even nagekeken, de mail is verzonden op 22 oktober naar 23dingen@gmail.com:

"Hoi Rob en Gerard,
Bij deze nodig ik jullie uit om aanwezig te zijn in het café voor grenzeloze inspiratie waar Martijn Aslander (lifehacker) een lezing geeft.

Zie bijlage."

Maar inderdaad, volgende keer beter, dan bel ik je persoonlijk op!!!!