vrijdag 23 mei 2008

ding 14

Met de Google Talk chatback badge in de sidebar van mijn blog heb al diverse chatters op bezoek gehad. Het lijkt mij ook voor digitale bibliotheekbezoekers een handige manier om - indien gewenst - contact te kunnen maken met een bibliotheekmedewerker. Geen telefoonnummer bellen of e-mail verzenden maar gewoon rechtstreeks contact met de bieb. Het mooiste zou zijn als op iedere bibliotheekwebpagina zo'n chatback badge geplaatst werd, zodat met de lokale bieb kan worden gechat.

Maar digitale communicatie kan natuurlijk ook met chatters aan de andere kant van de wereld. Zo gaan orang-oetans in de Apenheul chatten met de apen in Borneo. Ape Talk dus! Dat klinkt heel grappig maar de onderliggende reden is dat zeker niet: de orang-oetan is een van de meest bedreigde diersoorten op aarde. Naar schatting vermindert de populatie wilde orang-oetans met 5000 per jaar. Wordt dit geen halt toegeroepen dan is de wilde orang-oetan over vijf tot tien jaar uitgestorven.

2 opmerkingen:

23 Dingen zei

Dit is ook een leuke toepassing. Hier is Meebo gebruikt om bij een mis-hit in de catalogus direct met de bibliotheek te praten voor hulp bij het zoeken.
Tik als Title keyword maar eens tilburg in

m@rlies zei

Inderdaad! En zeer klantvriendschappelijk;-)