maandag 19 mei 2008

ding 13

Spelen met online-kantoortoepassingen. Hoe het is om documenten te delen in Googledocs heb ik bij aanvang van deze 23dingencursus al mogen ervaren. Da's dus heel handig om met meerdere gebruikers tegelijkertijd aan één document te kunnen werken.

Het importeren van bestaande documenten, in dit geval een powerpointpresentatie (ppp), naar Googledocs lukte helaas niet zonder de oorspronkelijke weergave kwijt te raken. Daarom ook maar een account bij Zoho aangemaakt en dezelfde ppp ge-upload. Hierbij bleef mijn oorspronkelijke presentatie beter bewaard.

Beide webbased kantoortoepassingen zal ik zeker nog verder gaan verkennen, maar absoluut ook de website gratis software.nu en dan vooral de beeldbewerking/foto software.

2 opmerkingen:

Gerard Bierens zei

Voor mij is de mogelijkheid om heel eenvoudig documenten te delen hét grote verschil met desktop Office applicaties. Waar je ook eens even naar zou kunnen kijken zijn de online projectmanagement-tools, Zoho heeft die ook, maar ook met BaseCamp kun je heel efficient samen aan projecten werken.

23 Dingen zei

Sinds kort is er ook een 23dingen account voor Microsoft’s virtuele kantoor. Je moet wel zelf MS Office op je pc hebben, maar de opslag vindt online plaats.

* Microsoft Office Live Workspace
* Gebruikersnaam: 23dingen / 23dingen@live.com
* Wachtwoord: dingen23