donderdag 17 april 2008

ding 9

Een posting over mijn visie op web 2.0 een makkelijk ding???
Wat is web 2.0? De nieuwe mogelijkheden op internet? Of ook de impact ervan? De toepassingen faciliteren interactiviteit en user-generated content: foto's, muziek, filmpjes, meningen...

Muziek 2.0 heeft voor grote veranderingen gezorgd in de muziekindustrie. Een mooi voorbeeld van muziek 2.0 vind ik Esmée Denters.

En wat te denken van politiek 2.0. De Amerikaanse verkiezingen worden niet voor niets YouTube-verkiezingen genoemd. Obama Girl rules!

En mijn visie op bibliotheek 2.0? Daar kom ik bij ding 22 graag op terug. Voor nu laat ik het bij wat food for thought:
Information R/evolution

2 opmerkingen:

Gerard Bierens zei

Mike Wesch maakt zeker mooie video's die minimaal aanzetten tot denken. Zie ook zijn andere zeer populaire YouTube Video's. Maar waar ik toch wel benieuwd naar ben is of jij het met Wesch eens bent; zijn wij niet langer nodig om informatie te vinden, omdat de informatie naar ons toe komt?

m@rlies zei

Interessante vraag Gerard, en natuurlijk willen wij, biblio- & mediatheken, dat wij nodig blijven voor het vinden van informatie.
Maar... de manier waarop gebruikers informatie willen is door internet veranderd: informatie moet vooral snel en gemakkelijk te vinden zijn. Op de (internet-)weg naar de bibliotheekinformatie liggen nu nogal wat obstakels en daarmee prijzen wij ons - net als de muziekindustrie - uit de markt. We zullen de nieuwe spelregels van deze Information R/evolution moeten leren toepassen, denk ik.