zondag 19 juli 2009

booktracking: ‘TussenEenPersoon’

Dans & Literatuur is een project van Bibliotheek Midden-Brabant, in samenwerking met Danshuis Station Zuid.

Er zijn 25 exemplaren van de roman TussenEenPersoon van Esther Gerritsen in omloop gebracht. De bedoeling is dat deze boeken doorgegeven worden en dat de lezers hun mening over de roman geven op de weblog TussenEenPersoon. Via dit blog zal het spoor van deze boeken dus te volgen zijn.

Mijn reactie op boek 16:
Een mooi verhaal? Nee, wel een goed geschreven monoloog, die ik met gemengde gevoelens heb gelezen. De eerste pagina's zelfs met tegenzin, omdat ik niet direct bereid was mee te gaan in de gedachtenkronkels van het hoofdpersonage. Toch was ik tegelijkertijd ook nieuwsgierig naar haar beweegredenen.
Maar... meer nog naar de dansvoorstelling!

De dansvoorstelling Nude heeft alles te maken met de roman TussenEenPersoon. Choreografe Pia Meuthen liet zich inspireren door deze roman. Haar voorstelling "ontrafelt met dans, literatuur en live muziek, het denkproces van een vrouw die zich verliest in de extremiteit van haar fantasie als ze het leven naar haar hand wil zetten".

Nude is in Tilburg te zien tijdens Dansweek ’09 in Tilburg Dansstad. Voorafgaand aan de voorstelling op 2 oktober is er een Dansduoloog met de choreografe.

Cya!

Geen opmerkingen: