vrijdag 11 juli 2008

eindexpo CMD Super Squad!

Multitalent op eindexamenexpositie van de hbo-opleiding Communication & Multimedia Design.

Digitale media nemen een vanzelfsprekende plaats in ons persoonlijke en professionele leven. Maar de ontwikkeling van deze media staat nog in de kinderschoenen. Het bedenken, ontwerpen en realiseren van digitale media vraagt om nieuwe kennis en vaardigheden en vooral om combinaties van creatieve, technische en organisatorische kennis en vaardigheden.

Waar houden studenten Communication & Multimedia Design zich mee bezig? Met Multimediale Vormgeving, Informatie & Interactie, Creative Technology en Interactie Strategie.

En wat moet je je daar dan bij voorstellen? Wat voorbeelden: een interactieve abri die wachtende mensen vermaakt, informeert en verbinding legt met andere locaties, een instructieve animatiefilm Help! I'm stuck!!! (zie ook hun weblog over het project), een brainstormtafel, een interactief verhaal over miscommunicatie (gebaseerd op Wachten op Godot van S. Beckett), een x-boxgame Guardian of Eden (winnaars van Microsofts Dutch Imagine Cup 2008), een kunstzinnige documentaire the killing of Snow White, een interactieve soepanimatie in fotolijst en levend behang.
Helaas (nog) niet online: de muziektegels van Suzanne en Marjolein de Gooijer, het interactieve project van Patrick Brouwer die door beweging de beelden op het scherm regisseert en de experimentele installatie Bitquid van Jeroen Holthuis, dat een onderzoek is naar het tastbaar maken van digitale informatie.

Heel bijzonder om te constateren is dat deze getalenteerde jongeren vooral op zoek zijn naar de verbinding tussen mens en technologie. Absoluut geen introverte nerds dus die de hele dag naar een beeldscherm kijken!

7 opmerkingen:

Anja zei

Een inspirerende dag was dit. Ziet er leuk uit!

m@rlies zei

Absoluut! En die passie waarmee ze over hun projecten vertelden...

BiBoef zei

Hoi, bij de afstudeerprojecten van de "gewone" kunstopleidingen van St. Joost (integratie van media is steeds vanzelfsprekender) heb ik een animatie gezien waarmee het beeldscherm letterlijk met de hoofdfiguur mee bewoog (een motortje onder de tafel zorgde hiervoor. Vreselijk grappig en vernunftig, ik zag al gelijk een digitaal prentenboek op deze manier verlevendigd worden(zie ook mijn blog over mijn bezoek aan St. Joost). Ik ben ook al eerder naar projecten van Media-design in Utrecht geweest, dit soort jongeren moeten veel vaker met projecten in bibliotheken belanden !

m@rlies zei

Helemaal mee eens! Als wij die jongeren uitnodigen om voor ons iets te creƫren dan denk ik dat we aardig verrast worden.

Moniek zei

trHoi Marlies,

Dit ziet er inderdaad leuk uit. Volgens liggen er wel kansen in relatie met het etalageproject.

groeten
Moniek

Beeld & Geluid zei

Hoi allen,

De stagiair die bezig is geweest met het plan voor Beeld & Geluid, Corne, zit op CMD en heeft bij zijn docent al een balletje opgeworpen.
Voorstel in zijn plan was dan ook om op de nieuwe afdeling Beeld & Geluid regelmatig een plek in te ruimen voor studenten CMD. Kan natuurlijk door de hele bieb.

Groet,

Leon

m@rlies zei

Da's mooi, dat dat balletje al opgeworpen is. Ik hoor graag het vervolg...