zondag 25 juli 2010

high performance...

Soms lees je een boek dat blijft hangen. Deze blogpost is geschreven naar aanleiding van zo'n boek, over 'High Performance Organisations' en 'High Performance Individuals'. Op Center for Organizational Performance lees ik:

"High Performing Organisations in de non-profit en overheidssector blijken meer essentiële dingen te kunnen doen met dezelfde financiële middelen."

Wat is een High Performance Organisation (HPO)?


En wat maakt een organisatie een HPO?
De succesfactoren:


Verdeeld over deze vijf succesfactoren worden 35 HPO-aspecten onderscheiden.

De belangrijkste van de vijf HPO-factoren is de kwaliteit van het management, aldus André de Waal in zijn boek "10 Rituelen van slecht management"

"Zonder goede managers is het onmogelijk om excellente organisaties te creëren."

Op basis van vijf jaar onderzoek koppelt De Waal de rituelen van slechte managers aan de kenmerken van de excellente manager, een High Performance Individual (HPI).

Wat wil De Waal bereiken met zijn boek?

"Mijn grootste droom is dat het over een jaar of tien volledig achterhaald is. Ik kan onderzoek doen naar high performance en erover publiceren zoveel als ik wil, maar het zijn de managers van Nederland die het moeten het doen. Ik probeer hen daarbij te inspireren en te ondersteunen. Mijn rol is: Spread the gospel."

(Bron: interview met André de Waal op Managementboek.nl.)

zaterdag 17 juli 2010

to share or not to share


De zware jongens van Duckstad waarderen het zeer dat wij onze afwezigheid melden. En ook @inbreker on Twitter heeft het er maar druk mee;-)

Ludieke initiatieven om ons erop te attenderen wat de keerzijde is van over-sharing. Please Rob Me probeerde ons dit overigens al eerder dit jaar te laten inzien. En uit onderzoek blijkt dat gebruikers van locatiediensten inbrekers vrezen:

Zo'n 45 procent is "zeer bezorgd" dat daardoor ook inbrekers weten dat ze niet thuis zijn.

Maar waarom doen we het dan toch?