vrijdag 30 april 2010

durf te falen


Mijn serie "durf te ..." is niet compleet zonder de moed om te falen. Tijdens #ugul10 sprak Michael Stephens over "let the heart drive change".

The heart of innovation:
  1. Remember that innovation requires no fixed rules or templates -- only guiding principles.
  2. Wherever you can, whenever you can, always drive fear out of the workplace. Fear is "Public Enemy #1" of an innovative culture.
  3. Have more fun. If you're not having fun (or at least enjoying the process) something is off.
  4. Always question authority, especially the authority of your own longstanding beliefs.
  5. Make new mistakes.
  6. As far as the future is concerned, don't speculate on what might happen, but imagine what you can make happen.
  7. ... t/m 50 Ways to Foster a Culture of Innovation.


Om te durven delen, vragen, experimenteren of participeren is durven falen volgens mij een essentiële voorwaarde. Als we de moed niet hebben om fouten te maken (en van onze fouten te leren), dan blijven we de dingen doen zoals we gewend zijn om ze te doen, ook als de samenleving om iets anders vraagt.
"Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better."
S. Beckett (1906 – 1989)

Leestip: De kunst van het falen

maandag 19 april 2010

durf te participeren

Geïnspireerd door Ugame Ulearn: the User Experience (#ugul10) een nieuwe blogpost in de serie "durf te ..." (Dat dit een serie zou worden had ik bij het schrijven van m'n vorige drie blogposts overigens nog niet door.)

Er is al veel informatie gedeeld over Ugame Ulearn. Tijdens het symposium deed Jan Klerk live verslag over de sprekers: David Lee King, Michael Edson, Gary Vaynerchuck (= "Slijterijmeisje"-XL;-) en Michael Stephens.
Meer blogs, foto's, tweets en andere reacties over Ugame Ulearn vind je hier of hier. En 'the day after' is te bekijken op This Week in Libraries #4.

Wat ik er voor deze blogpost uitlicht, is "participation": we hebben de skills (wie heeft 23 dingen nog niet gedaan?), we weten waar de gebruikers zijn (toch?) maar... nemen we ook actief deel aan 'discussies' op het web? Wat is er voor nodig om real conversations aan te gaan? En wat weerhoudt ons?