zondag 19 juli 2009

booktracking: ‘TussenEenPersoon’

Dans & Literatuur is een project van Bibliotheek Midden-Brabant, in samenwerking met Danshuis Station Zuid.

Er zijn 25 exemplaren van de roman TussenEenPersoon van Esther Gerritsen in omloop gebracht. De bedoeling is dat deze boeken doorgegeven worden en dat de lezers hun mening over de roman geven op de weblog TussenEenPersoon. Via dit blog zal het spoor van deze boeken dus te volgen zijn.

Mijn reactie op boek 16:
Een mooi verhaal? Nee, wel een goed geschreven monoloog, die ik met gemengde gevoelens heb gelezen. De eerste pagina's zelfs met tegenzin, omdat ik niet direct bereid was mee te gaan in de gedachtenkronkels van het hoofdpersonage. Toch was ik tegelijkertijd ook nieuwsgierig naar haar beweegredenen.
Maar... meer nog naar de dansvoorstelling!

De dansvoorstelling Nude heeft alles te maken met de roman TussenEenPersoon. Choreografe Pia Meuthen liet zich inspireren door deze roman. Haar voorstelling "ontrafelt met dans, literatuur en live muziek, het denkproces van een vrouw die zich verliest in de extremiteit van haar fantasie als ze het leven naar haar hand wil zetten".

Nude is in Tilburg te zien tijdens Dansweek ’09 in Tilburg Dansstad. Voorafgaand aan de voorstelling op 2 oktober is er een Dansduoloog met de choreografe.

Cya!

dinsdag 14 juli 2009

van vraagteken naar uitroepteken: de digitale bibliotheek in 2012

Input krijgen voor het beleidsplan 2010-2012. Met dat doel organiseerde de Commissie Digitale Bibliotheek (Brabants Bibliotheek Netwerk) op 13 juli de bijeenkomst "De Digitale Bibliotheek in 2012". (Gestreamd door de CubissCast. En er is natuurlijk ook getwitterd (hashtag: #db2012).)

Een van de sprekers was Vincent Everts.

Mijn passie is het geven van presentaties over de grote gevolgen van de nieuwe technologie in het bedrijfsleven en persoonlijk leven

Gepassioneerd spreken kan die man als geen ander. En hij had nog zoveel meer te vertellen dan zijn spreektijd toeliet (zie: filmpjes CubissCast en Vincents presentatie).

Wat ik er graag uit wil lichten zijn de e-books. Een goede e-bookcollectie kan immers niet ontbreken in 'n digitale bibliotheek. Waarom niet? Dat legt Vincent uit in dit filmpje:


En de wereld van de e-books staat niet stil: Bol.com gaat na de zomer in e-books, Google start de concurrentie met Amazon, Bebook neemt het op tegen Kindle. So... let the e-reader games begin!

Update 18/07/09: Gaan de boekenuitgevers de muziekindustrie achterna?