vrijdag 25 april 2008

ding 10

Ik word altijd blij van tagclouds op websites. Deze visuele manier van presenteren kan creatief ingezet worden, zoals bijvoorbeeld door onze zuiderburen gedaan wordt: muziekbibliotheek.be (al zie ik daar toch ook hele rare tags tussen staan: "Populaire muziek andere en diverse (?) talen").

Social bookmarking is echter nog niet zo mijn ding. Ik heb mijn favoriete sites - zonder tags weliswaar maar wel overzichtelijk - gerubriceerd in mijn Yurls-startpagina. Maar inmiddels heb ik een Del.icio.us-account geopend en een begin gemaakt met sites die ik graag wil bookmarken.
Uiteraard met een (nu nog mini-)tagcloudje (zie sidebar). En dan raak ik dus toch weer erg enthousiast want zo heb ik mijn getagde sites wel lekker bij de hand. Of dat (ook) uit de hand gaat lopen... "on verra!"

neem een kijkje in de NL biblioblogosphere!

Geplukt van ZB Digitaal:
een overzichtelijke wiki van nederlandse biblioblogs en nog veel meer.
Absoluut de moeite waard om er 'ns rond te neuzen!

donderdag 17 april 2008

ding 9

Een posting over mijn visie op web 2.0 een makkelijk ding???
Wat is web 2.0? De nieuwe mogelijkheden op internet? Of ook de impact ervan? De toepassingen faciliteren interactiviteit en user-generated content: foto's, muziek, filmpjes, meningen...

Muziek 2.0 heeft voor grote veranderingen gezorgd in de muziekindustrie. Een mooi voorbeeld van muziek 2.0 vind ik Esmée Denters.

En wat te denken van politiek 2.0. De Amerikaanse verkiezingen worden niet voor niets YouTube-verkiezingen genoemd. Obama Girl rules!

En mijn visie op bibliotheek 2.0? Daar kom ik bij ding 22 graag op terug. Voor nu laat ik het bij wat food for thought:
Information R/evolution

woensdag 9 april 2008

ding 7 & 8

Flickr verder ontdekken en allerlei toepassingen uitproberen, is hartstikke leuk maar soms is de eenvoud nog leuker.
Deze cartoon bijvoorbeeld. (bron: Informatie-professional 2008/03)

zondag 6 april 2008

ding 6

Zowel het aanmaken van een Yahoo- als Flickr-account was geen probleem. Ook het uploaden van enkele foto's op deze foto-opslagsite verliep vlekkeloos, evenals het verzenden van een van deze foto's naar deze blogpost (uiteraard nadat ik m'n blog geconfigureerd had).



En de keuze voor deze foto? Om deze Katharenburcht te bezoeken moet men een behoorlijke klim maken. Maar... dat loont alleszins de moeite! Niet echt vergelijkbaar met de 23 dingen-ontdekkingsreis maar toch... is dat niet óók genieten van de bereikte resultaten?